Einde van Robben bij Bayern: Ik besef nog niet helemaal dat alles nu voorbij is

Einde van Robben bij Bayern: "Ik besef nog niet helemaal dat alles nu voorbij is"

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 09:50zo 26-05-2019 om 09:50

Arjen Robben had vrede met zijn reserverol in de finale van de DFB Pokal tussen Bayern München en RB Leipzig. De 35-jarige aanvaller kwam na 73 minuten bij een 0-1 stand in het veld. Der Rekordmeister liep uiteindelijk uit naar een 0-3 zege.

"Het was prima, het was oké. Ik probeerde om nog een mooie invalbeurt te hebben en dat lukte aardig", zegt Robben tegen FOX Sports. De Nederlander hield al geen rekening meer met een basisplaats. "Als het vorige week al niet gebeurt, dan deze week denk ik ook niet", doelt hij op het kampioensduel. "Vorige week was wel wat belangrijker, dat telde zwaarder voor mij, in eigen stadion nog één keer het veld op."

Het afscheid in de Allianz Arena had een grote impact op Robben. Hij had de tijd nodig om te herstellen na zijn afscheid van de Bayern-fans in de Allianz Arena. "Het vreet zo veel energie, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. De eerste dagen erna was ik helemaal gesloopt en leeg. Maar ik vond natuurlijk wel weer nieuwe energie. Ik heb me opgeladen voor een laatste, mooie finale. Een mooie afsluiting."

Over zijn toekomst kon Robben nog altijd geen definitief antwoord geven. "Zoals nu en vorige week, dan voel ik me nog zo goed en lekker. Dan heb ik er ook nog zoveel plezier in. Ik moet deze week de balans opmaken en dan gaan we kijken wat we gaan doen", aldus de vleugelaanvaller. "Eerst nog een keer feestvieren met de ploeg. Ik besef nog niet helemaal dat alles nu voorbij is."

Robben vertrekt bij Bayern met acht landstitels, vijf Duitse bekers, vijf Duitse Supercups, één Champions League, één WK voor clubteams en een Europese Supercup op zijn palmares.

Poll

Gaat Robben nog minstens een jaar door als profvoetballer?

(40 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws