Ook Engelse media duiken op De Ligt-transfer: 'Enorm voorstel voor Ajax'

Ook Engelse media duiken op De Ligt-transfer: 'Enorm voorstel voor Ajax'

26-05-2019 09:33
2

Ook in Engelse media wordt gewag gemaakt van een op handen zijnde transfer van Matthijs de Ligt naar Manchester United. FC Barcelona kan financieel niet wedijveren met het voorstel van de Premier League-grootmacht, meldt The Mirror.

Het Spaanse RAC1 bracht zaterdagavond naar buiten dat De Ligt niet langer op weg is naar FC Barcelona, maar United. Ook de Britse boulevardkrant weet dat The Mancunians nu de beste papieren hebben voor de negentienjarige Ajax-verdediger.

United legde inmiddels een bod van tachtig miljoen euro neer op de burelen van de Johan Cruijff Arena. Ook aan het contractvoorstel van de Engelsen kan Barça niet tippen. De Ligt kan op Old Trafford 397.000 euro per week gaan verdienen. Alleen grootverdiener Alexis Sánchez heeft een hoger honorarium bij de club.

Daarnaast is United in tegenstelling tot de Catalanen bereid om zo'n 13,6 miljoen euro aan commissie te betalen aan Mino Raiola. De Nederlandse zaakwaarnemer zou de Oranje-international richting de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer 'pushen'. Ploeggenoot Daley Blind deed ook al een goed woordje voor United.

Het enige dat een overgang van De Ligt nog kan dwarsbomen is het feit dat United zich niet kwalificeerde voor de Champions League. Door de financiële slagkracht ligt de Premier League-topclub desondanks in poleposition, aldus The Mirror.