Tijdens opstootje valt fan van tribune: 'Zwaargewond naar het ziekenhuis'

Tijdens opstootje valt fan van tribune: 'Zwaargewond naar het ziekenhuis'

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 08:24zo 26-05-2019 om 08:24

De sfeer was zaterdagavond lange tijd grimmig op en rond Het Kasteel na het duel tussen Sparta en De Graafschap in de play-offs om promotie en degradatie. Een fan van de Rotterdammers liep beenletsel op na een val van een reling in het stadion.

Op beelden is te zien dat een groepje supporters met een aantal stewards staat te bakkeleien. Tijdens het duw- en trekwerk valt een van de mannen over de reling naar beneden. De fan heeft beenletsel opgelopen en is volgens getuigen zwaargewond met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, meldt de Gelderlander. De politie gaat ervan uit dat de val een ongeluk is.

Ook buiten het stadion was het onrustig. De Mobiele Eenheid moest in actie komen in Spangen om de supportersgroepen van Sparta en De Graafschap uit elkaar te houden. De politie spreekt over een 'grimmige sfeer'. De ME deelde enkele klappen uit, maar wist de fans van de twee clubs uit elkaar te houden. De Doetinchemse aanhang keerde daarop huiswaarts.

De Graafschap-aanvoerder Bart Straalman meldde al dat hij een aantal supporters op de vuist had zien gaan. Trainer Henk de Jong van De Superboeren moest vervolgens een geschrokken jonge fan troosten.

De bezoekers scoorden in de blessuretijd met een penalty de winnende goal in de strijd om een plek in de Eredivisie.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws