Antwerp krijgt Gentse steun tegen Sporting Charleroi, Standard wacht af

Antwerp krijgt Gentse steun tegen Sporting Charleroi, Standard wacht af

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 07:00zo 26-05-2019 om 07:00

Het seizoen 2018 – 2019 is bijna ten einde. Zondag vechten Royal Antwerp FC en Sporting Charleroi het laatste duel van het seizoen uit. De inzet? Een Europees ticket. Het is nu al duidelijk voor wie KAA Gent gaat supporteren.

Op 26 mei 2019 valt het sportieve doek over het seizoen. Antwerp en Charleroi strijden op papier om het laatste Europese ticket. De winnaar van het duel mag volgend jaar Europa in. Voor beide ploegen zou dat een bekroning zijn na een sterk seizoen en/of een mooie comeback in Play-Off 2.

Ook bij KAA Gent zal ze het duel met argusogen volgen. Wint Antwerp? Dan opent dat perspectieven voor de Buffalo's clubs indien in de zaak Propere Handen KV Mechelen wordt veroordeeld. Bij winst van Antwerp en een veroordeling van Malinwa schuift het Europese ticket van Mechelen door naar de nummer vijf in de stand, Gent. De Buffalo's gaan naar de tweede voorronde van de Europa League. Antwerp mag op haar beurt dan weer naar de derde voorronde van de Europa League.

Standard wacht af
Ook bij Standard wachten ze trouwens nog op een uitspraak in de zaak Propere Handen. Wordt KV Mechelen veroordeeld? Dan zijn de Rouches nu al zeker van een plek in de groepsfase van de Europa League. Voorlopig is dat rechtstreekse ticket nog voor bekerwinnaar KV Mechelen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat verwacht je van de wedstrijd?

(448 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws