Scorende arbiter in Nederland gaat viral: 'Ik hoop het nooit weer mee te maken'

Scorende arbiter in Nederland gaat viral: 'Ik hoop het nooit weer mee te maken'

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 23:15za 25-05-2019 om 23:15

Scheidsrechter Maurice Paarhuis had zaterdagmiddag de leiding over de Nederlandse Derde Divisie-wedstrijd tussen Harkemase Boys en HSV Hoek en ging de hele wereld over. De arbiter hielp de gasten uit Zeeland aan een doelpunt door een voorzet van HSV Hoek onbedoeld tot doelpunt te promoveren.

Paarhuis zag van dichtbij hoe de bal in zijn geheel over de doellijn hobbelde en kon, tot grote verbazing van de spelers, niets anders doen dan een doelpunt toekennen. "Sommigen wilden een scheidsrechtersbal. In alle rust heb ik de regels uitgelegd. De scheidsrechter is als een cornervlag, een dood spelelement. Ik kon er niets anders van maken", vertelde de arbiter na afloop aan Omrop Fryslan.

Paarhuis maakte zijn excuses aan de spelers en zag tot zijn opluchting dat die geaccepteerd werden. "De spelers reageerden sportief. Ze hadden door dat het niet opzettelijk was. Toen was het ook klaar."

Bewust doelpunt?
Op de door Harkemase Boys vrijgegeven beelden lijkt het alsof de leidsman bewust het laatste zetje geeft, maar Paarhuis benadrukt dat dit niet het geval is. "Ik kan me goed voorstellen dat het lijkt alsof ik de bal schop, maar ik wilde mijn been optrekken", aldus de scheidsrechter. "Dan kun je wel door de grond zakken. Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt, en ik hoop het ook nooit weer mee te maken."

Heel veel invloed op het eindresultaat had het incident overigens niet. Harkemase Boys stuurde de tegenstander met een 4-2 nederlaag terug naar Zeeuws-Vlaanderen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws