OFFICIEEL: Anderlecht kondigt nieuwe samenwerking aan

OFFICIEEL: Anderlecht kondigt nieuwe samenwerking aan

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 20:15za 25-05-2019 om 20:15

Met de komst van Michael Verschueren kwam er ook een plan om samen te werken met verschillende buitenlandse clubs/voetbalbonden. Die eerste samenwerking is nu ingezet, met de voetbalbond van Litouwen.

Anderlecht kondigde via de officiële website aan dat het een partnership van drie seizoenen heeft ondertekend met de Litouwse voetbalbond. 'RSCA zal de Litouwse voetbalbond helpen bij zijn ambitie om talenten op te leiden van een hoger niveau door de werking van zijn academie te verbeteren. RSCA en de LFF hebben de intentie om het partnership verder uit te breiden indien beide partijen tevreden zijn over de samenwerking, klinkt het.

RSCA zal het nationale elftal van Litouwen helpen met de opleiding van de nationale jeugdploegen. Jean Kindermans zal het trainersteam van Anderlecht leiden dat de Litouwse voetbalbond helpt.

Litouwse talenten
"Het is een eer voor RSCA om partner te worden van een nationale federatie zoals de Litouwse voetbalbond en dat zij de toekomst van hun talenten aan ons toevertrouwen", zegt Aaron Kanwar, hoofd van RSCA international.

"Van bij het begin voelden we een goede klik met hen op vlak van doelstellingen, potentieel en waarden. We zullen erop toezien dat dit project de zorg en aandacht krijgt die we zelf dagelijks geven aan onze eigen academie. De jeugdacademie van Anderlecht blijft het hart en de ziel van de club en is een belangrijke troef bij het vormen van samenwerkingen bij de start van ons internationaal parcours", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws