Na zes clubs in de Jupiler Pro League: Wilde maar één jaar in België blijven

Na zes clubs in de Jupiler Pro League: "Wilde maar één jaar in België blijven"

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 16:02za 25-05-2019 om 16:02

Mbaye Leye hangt zijn voetbalschoenen aan de haak. De Senegalees speelde in ons land voor zes Belgische clubs. Club Brugge is daar niet bij, maar had er volgens Leye wel kunnen bij zijn.

Zulte Waregem haalde destijds Leye naar ons land. Daar blonk de aanvaller meten uit. "Zestien doelpunten in mijn eerste seizoen in België. Genoeg om plots naar Rubin Kazan te kunnen. Die Russen wilden verschrikkelijk veel geld voor mij betalen en ook Zulte Waregem rekende zich rijk, maar ik weigerde - ondanks de jackpot die mij daar wachtte", aldus Leye in Het Laatste Nieuws.

"Ik had er gewoon geen goed gevoel bij. Kazan was toen nog niet de ploeg die het nu is, ik was net vader geworden en ik had schrik voor racisme. Dan was Club sportief gezien interessanter, alleen vond ik hun voorstel onvoldoende. Het werd zo AA Gent, dat aanvankelijk dacht dat ik te duur zou zijn, maar door de aanwezigheid van Michel Preud'homme deed ik het toch. En zeggen dat het plan eerst was om één jaar in België te blijven, om vervolgens terug te keren naar Frankrijk."

Leye speelde naast Zulte Waregem en KAA Gent in België ook voor Standard, Lokeren, KAS Eupen en Royal Excel Moeskroen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Ga je Leye op de Belgische velden missen?

(306 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws