Clement zorgt voor opmerkelijke overstap, maar niet voor unicum

Clement zorgt voor opmerkelijke overstap, maar niet voor unicum

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 15:41za 25-05-2019 om 15:41

Vanaf volgend seizoen is Philippe Clement de trainer van Club Brugge. Dit seizoen maakte hij KRC Genk nog kampioen. Het is niet de eerste keer dat in België een trainer een overstap maakt naar de concurrent. Maar heel vaak gebeurt het niet.

In België is Clement de vijfde trainer die na de tweede wereldoorlog de kampioen verlaat om bij een concurrent aan de slag te gaan. Aad de Mos was in 1989 de eerste, die het deed. Na de titel met KV Mechelen in 1989 trok de Nederlander naar Anderlecht.

In 1997 deed voor een eerste keer een Belg het. Eric Gertis hielp Lierse aan een verrassende titel en ging daarna bij Club Brugge aan de slag. Twee jaar later volgde Aimé Anthuenis. Hij verliet kampioen Genk voor RSC Anderlecht. De laatste voor Clement is Michel Preud'homme. Hij liet kampioenenploeg Standard achter zich en ging aan de slag bij KAA Gent.

Garantie op succes
Opvallend: Anthuenis en Gerits pakten in het eerste seizoen bij hun nieuwe club ook de landstitel. De Mos leidde Anderlecht dan weer naar een Europese finale. Later pakte Preud'homme bij Gent de Beker van België.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Maakt Clement Club Brugge volgend seizoen kampioen?

(345 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws