KV Mechelen blijft niet bij de pakken zitten: We zijn actief met transfers bezig

KV Mechelen blijft niet bij de pakken zitten: "We zijn actief met transfers bezig"

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 13:58za 25-05-2019 om 13:58

Speelt KV Mechelen volgend seizoen in Eerste Klasse A of Eerste Klasse B? De komende weken moeten daarover uitsluitsel bieden. Intussen moet de traditieclub natuurlijk wel het komende seizoen voorbereiden, in welke divisie dat ook zal zijn. Die onduidelijkheid speelt KVM geen parten.

"We zijn actief bezig met de inkomende transfers. Het gros van onze kern heeft nog lopende contracten, dus wat dat betreft zitten we goed. Onze scoutingscel werkt op dezelfde manier als vorige zomer, dus er zijn zeker spelers die bekeken worden. Maar wat wel zo is: nieuwe deals afsluiten in onzekerheid is niet evident", geeft de club toch toe in gesprek met Sporza.  

“We krijgen toch nog heel vaak de repliek dat we na de G5 in België nog steeds bij de 'top of the list' horen. Natuurlijk zal dat in een rampscenario – waar we nog steeds niet van uitgaan – lichtjes anders zijn. Maar volgens ons hadden we met deze ploeg goed kunnen meedraaien in 1A", maakt KV zich sterke.

Muiterij?
En hoe zit het met de huidige contracten? Zijn er spelers met een clausule in hun contract bij degradatie? "Onze spelers hebben in principe gewoon contracten voor professioneel voetbal, met dan wel lichtjes andere voorwaarden voor 1A dan voor 1B, dus dat soort clausules zijn er niet. We gaan in ieder geval niemand wegdoen voor een prijsje", klinkt het besluit.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Waar zou KV Mechelen met haar huidige ploeg eindigen in Eerste Klasse A?

Play-Off 1
16%
Plek 7-9
44%
Plek 10-13
28%
Plek 14
3%
Plek 15
1%
Plek 16
7%
(299 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws