Kompany weet dat het niet makkelijk wordt, maar dat remt hem niet af,integendeel

"Kompany weet dat het niet makkelijk wordt, maar dat remt hem niet af,integendeel"

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 13:42za 25-05-2019 om 13:42

Al wie RSC Anderlecht een warm hart toedraagt, kijkt nu al reikhalzend uit naar de start van het nieuwe seizoen. Icoon Vincent Kompany keert dan terug naar het Astridpark. Dat de Rode Duivel daar zelf ook veel zin in heeft, getuigt zijn broer, François.

"Hij beseft heel goed dat het niet makkelijk wordt bij Anderlecht, maar dat houdt hem niet tegen en remt hem ook niet af. Integendeel. Hij put daar extra goesting en energie uit om het goed te doen", vertelt François Kompany aan Het Laatste Nieuws.

De broers hebben regelmatig contact en daaruit kan François afleiden dat de motivatie groot is. "Hij is echt als een klein kind nu, hij kan niet wachten om aan de slag te gaan. Dit is helemaal nieuw voor hem en ik heb hem in lange tijd niet zo opgewonden geweten. Hij is echt al aan het aftellen."

Kompany zal bij Anderlecht aan de slag gaan als speler-trainer. Aangezien die combinatie quasi onmogelijk is om alleen uit te oefenen, loodste de verdediger zaterdag een vertrouweling naar Brussel. Simon Davies wordt, althans op papier, de hoofdtrainer van Anderlecht.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws