Excentrieke Wagner sluit pleidooi van 225 bladzijden af met quote uit ... Hamlet

Excentrieke Wagner sluit pleidooi van 225 bladzijden af met quote uit ... Hamlet

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 13:06za 25-05-2019 om 13:06

25 mei 2019 stond ongetwijfeld al enkele weken met rood omcirkeld in de agenda van Kris Wagner. De excentrieke bondsprocureur krijgt vandaag immers de kans om zijn zaak tegen KV Mechelen en Waasland-Beveren te verdedigen. Dat doet hij met vuur en passie.

Na een pleidooi van liefst 225 (!) pagina's besloot Wagner met de volgende woorden: "Als je dit allemaal overschouwt, snap ik best dat er geprobeerd wordt om de aandacht af te leiden door omwegen in te bouwen. Men probeert een hindernissenparcours op te zetten en mij stokken in de wielen te steken. Het zal niet lukken. Ik ben niet te stoppen. Een bataljon van dertig soldaten zal een legertank niet stoppen."

Onderzoekscoördinator Ebe Verhaegen, wiens objectiviteit in twijfel wordt getrokken door KV Mechelen, krijgt steun van Wagner. "Wanneer blijkt dat een procedure in ieder opzicht naar behoren verlopen is, zal men er een personenstrijd van maken. In de hoop de zaak te kunnen vertragen. De verwijten missen iedere grondslag. In werkelijkheid heeft de onderzoekscoördinator titanenwerk verricht", strooit hij met lof.

Hamlet
Als uitsmijter had Wagner nog een referentie naar ... William Shakespeare voorzien. "There's something rotten in these two clubs", citeert de procureur deels uit meesterwerk Hamlet. "Ik besef wel dat hiermee niet alle problemen zijn opgelost. Een zuiver, eerlijke voetbalwereld is een lange en moeilijke weg. Maar daarom moeten we niet opgeven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws