Frustratie in de rechtbank: Wagner doet accenten na, advocaat grijpt in

Frustratie in de rechtbank: Wagner doet accenten na, advocaat grijpt in

25-05-2019 12:02 Laatste update: 12:02
22

In het proces rond de omkoopaffaire met KV Mechelen en Waasland-Beveren is zaterdag de grote dag voor Kris Wagner. De excentrieke bondsprocureur krijgt de kans om zijn opgebouwde zaak met het nodige vuur te verdedigen.

En Wagner deed dat in zijn gekende stijl. Zo deed hij bepaalde gesprekken tussen spilfiguren na met verschillende accenten, om extra nadruk te leggen. Dat deed de procureur bijvoorbeeld bij Walter Mortelmans, de makelaar die verdacht wordt van matchfixing. De advocaat van Mortelmans pikte die imitatie niet. "Die toon staat er niet in de transcripties. Ik wil de Geschillencommissie vragen daar rekening mee te houden", kwam hij tussen volgens Het Laatste Nieuws.

Dat schrok Wagner echter verre van af. "Als ik het anders zou uitspreken, zou niemand begrijpen wat ik ermee bedoel. Zijn aandeel in heel dit verhaal is absoluut niet gering. En bij KV Mechelen wist men maar al te goed dat ze Mortelmans net voor de cruciale match maar best niet voor het hoofd zou stoten, ondanks eerdere spanningen tussen club en makelaar", besloot hij.