Wagner ziet Somers als spilfiguur in matchfixingzaak: Één van de architecten

Wagner ziet Somers als spilfiguur in matchfixingzaak: "Één van de architecten"

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 10:22za 25-05-2019 om 10:22

Bondsprocureur Kris Wagner beschouwt Olivier Somers, bestuurder en mede-hoofdaandeelhouder van KV Mechelen, achter één van de architecten van matchfixing. Dat zei Wagner zaterdag tijdens een zitting van het matchfixingproces.

"Ook Olivier Somers, één van de hoofdaandeelhouders, was één van de architecten van de matchfixing. Meneer Somers woú misschien de machtsgreep van makelaars afbouwen, maar hij is er niet in geslaagd. Uiteindelijk belde hij in februari met Veljkovic om één en ander af te stemmen. Tamelijk vroeg zet hij de zaken in gang", citeert Het Laatste Nieuws.

Wagner haalt daarbij een incident met Dirck Huyck, voorzitter van Waasland-Beveren, aan. "Onmiddelijk na de match tegen Waasland-Beveren komt het tot een incident tussen Somers en Dirk Huyck. 'Moeskroen had wel het lef. Proficiat, bedankt!' Huyck repliceert: 'Ik wist niet wie hij was. Hij heeft me een klap in de nek gegeven, met de woorden: 'Je hebt geen ballen aan je lijf, krapuul. De Walen kunnen het wel regelen, en gij...' Ik ben daarna naar huis gegaan", vertelt de bondsprocureur.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws