De nieuwe trainer van Anderlecht Davies spreekt over transfer: “Niet getwijfeld

De nieuwe trainer van Anderlecht Davies spreekt over transfer: “Niet getwijfeld"

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 09:17za 25-05-2019 om 09:17

RSC Anderlecht stelde Simon Davies aan als nieuwe hoofdcoach. De man uit Wales volgt zijn vriend Vincent Kompany van Manchester City naar RSC Anderlecht. Hij heeft nu ook voor een eerste gereageerd op zijn transfer.

Davies en Kompany kennen elkaar goed. De twee werkten samen bij Manchester City, waar Davies belangrijk was in de jeugdopleiding van de club. Nu laat hij ook Engeland achter voor België. "Toen Vinny mij vroeg om met hem naar RSC Anderlecht te komen, heb ik niet getwijfeld", aldus Davies op de website van Anderlecht.

Bij Anderlecht wordt Davies onderdeel van Team Kompany. De nieuwe trainer beseft dat er bij Anderlecht veel werk op hem te wachten staat. "We starten hier een prachtig project: RSC Anderlecht opnieuw brengen waar het thuishoort, met een accent op de ontwikkeling van talentvolle jeugdspelers."

Succesverhaal van Manchester City
Ook Sportief Directeur Michael Verschueren reageerde op de komst van Davies bij Anderlecht. "We hebben hem aangeworven op aanraden van Vincent Kompany. Ze werken al een tijdje samen en willen het succesverhaal van Manchester City naar RSC Anderlecht brengen."

Poll

Is Davies een goede keuze?

(2203 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws