OFFICIEEL: Anderlecht heeft met Davies haar nieuwe 'hoofdcoach'

OFFICIEEL: Anderlecht heeft met Davies haar nieuwe 'hoofdcoach'

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 09:01za 25-05-2019 om 09:01

Laatste update: zaterdag 25 mei 2019 om 09:05za 25-05-2019 om 09:05

Simon Davies is de nieuwe hoofdcoach van RSC Anderlecht. Dat bevestigde de club zaterdag. Naast de man uit Wales zal ook Floribert Ngalula deel gaan uitmaken van het zogenaamde Team Kompany.

Anderlecht legt vanaf volgend seizoen al haar eieren in het mandje van Kompany. De publiekslieveling zal het proberen als speler/trainer. Kompany beschikt evenwel niet over de nodige papieren en zal ook op het veld staan. Anderlecht had daarom een mannetje extra nodig. Dat is de 45-jarige Davies geworden.

'Simon Davies (45) is aangesteld als hoofdcoach van RSC Anderlecht. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot 2022', deelt Anderlecht mee. Davies voetbalde destijds zelf voor onder Tottenham, Everton en Fulham. De laatste negen seizoenen was Davies aan de slag als trainer bij Manchester City. Bij City moest hij onder meer de toptalenten van de club begeleiden. 

De staf van Kompany
Ngalula is dan weer een andere vriend van Kompany, die bij de staf komt. Ngalula komt over van BX Brussels. De staf van Anderlecht zal volgend jaar dus bestaan uit: Pär Zetterberg, Karim Belhocine, Jonas De Roeck, Floribert Ngalula en keeperstrainer Max de Jong. 'Zij zullen Vincent Kompany bijstaan bij het uitbouwen van zijn voetbalvisie bij RSC Anderlecht', klinkt het bij Anderlecht. 

Poll

Is Davies een goede keuze?

(2203 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws