Ligue 1: Meunier en PSG sluiten het seizoen in mineur af

Ligue 1: Meunier en PSG sluiten het seizoen in mineur af

24-05-2019 23:20

Paris Saint-Germain heeft het Ligue 1-seizoen op een slechte wijze afgesloten. Thomas Meunier deed negentig minuten mee, maar kon een 3-1 nederlaag bij Reims niet voorkomen.

PSG was al een maand zeker van de zesde titel in zeven jaar, maar sindsdien bleven de resultaten ondermaats. De grootmacht uit Parijs verloor de bekerfinale en leed ook drie nederlagen op rij in de competitie. Vrijdagavond ging het ook tegen middenmoter Reims missen.

Meunier en co. keken bij rust tegen een 1-0 achterstand aan door een treffer van Rahman Baba. In de 56e minuut wist de thuisploeg de marge te verdubbelen. Gianluigi Buffon ging daarbij met al zijn ervaring niet vrijuit. Kylian Mbappé bracht de spanning snel terug, maar in de eindfase was het Pablo Chavarria (ex-Anderlecht en KV Kortrijk) die de genadeklap uitdeelde aan de kampioen. 

Ondanks de mindere resultaten van de laatste weken is, bedraagt het verschil met nummer twee Lille OSC na 38 speeldagen liefst 16 punten. Naast PSG en Lille gaat ook Olympique Lyon de Champions League in. Als stond dat voor deze speelronde al vast. De enige beslissing van de avond viel onderin. Caen ging thuis met 0-1 onderuit bij Bordeaux en zag Dijon, dat met 2-1 te sterk was voor Toulouse, voorbij komen op de ranglijst. Daarmee degradeert Caen en gaat Dijon barrages spelen tegen tweedeklasser Racing Lens.