Vandenbempt over vertrek Clement: Je moet ook je momenten grijpen

Vandenbempt over vertrek Clement: "Je moet ook je momenten grijpen"

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 23:00vr 24-05-2019 om 23:00

Het nieuws van de dag is uiteraard dat Philippe Clement kampioen Racing Genk verruilt voor Club Brugge. Peter Vandenbempt ziet het als een keuze uit clubliefde. Vandenbempt denkt dat er daarnaast in Brugge op termijn meer mogelijkheden zijn. 

Vandenbempt zegt over de beslissing van Clement: "Hij is - nog meer dan andere ex-spelers - ongelooflijk verknocht aan Club Brugge. Hij heeft er een heel lange carrière als speler achter de rug en was er ook lang als assistent aan de slag. Zijn bloed is dus blauw-zwart. Hij heeft ook een verleden bij Genk en dus zeggen ze daar dat hij ook blauw-wit bloed in zijn aderen had. Maar blijkbaar is zijn passie voor Club groot", geeft Vandenbempt bij Sporza zijn kijk op de zaak.

Zoals gezegd denkt de analist dat het ook een sportieve keuze van Clement is. "In een trainerscarrière moet je ook je momenten grijpen. Als Leko niet weg was gegaan bij Club, blijft Clement gewoon bij Genk, denk ik. Met alle respect voor Genk, maar Club is ook nog altijd een grotere club. Hij kent er het huis en hij kan er bouwen aan een ploeg. Op termijn zijn daar misschien meer mogelijkheden", denkt Vandenbempt.

Geen geldkwestie
De financiële kant van het verhaal heeft in de ogen van Vandenbempt geen rol gespeeld. Clement's familiesituatie wel. "Ik weet niet of hij meer zal verdienen, maar ik ben zeker dat geld geen belangrijke rol heeft gespeeld. Voor zijn gezinssituatie is het wel een verbetering. Hij woont in Waasmunster en dan ben je makkelijker in Brugge dan in Genk", klinkt het.

Poll

Een juiste analyse van Vandenbempt?

(1020 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws