Genk-voorzitter Croonen heeft boodschap voor Verhaeghe na vergadering Pro League

Genk-voorzitter Croonen heeft boodschap voor Verhaeghe na vergadering Pro League

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 20:33vr 24-05-2019 om 20:33

Bart Verhaeghe kreeg eerder deze week een flinke klap te verwerken. Zijn voorstel om het competitieformat te hervormen naar een competitie met twintig ploegen zonder Play-Offs werd afgekeurd door de Pro League. Niet naar de zin van de voorzitter van Club Brugge, die de vergadering boos verliet.

"Daar heb ik alle begrip voor", vertelt Genk-voorzitter Peter Croonen in Het Belang van Limburg. "Ik zou zelf ook niet gelukkig geweest zijn, mochten we weer overgestapt zijn naar een reguliere competitie met 20 ploegen."

"Omdat ik van oordeel ben dat het niveau van onze competitie gestegen is, dankzij het feit dat de topclubs tien extra topwedstrijden spelen. Dat maakt twintig topduels in een seizoen", aldus de voorzitter van Genk.

Andere dossiers
Binnenkort volgen er weer vergaderingen. Croonen komt nu al met een boodschap voor Verhaeghe. "Ik hoop en ga er ook vanuit dat iedereen zich sportief bij het resultaat van de stemming neerlegt", zegt hij.

"We moeten onze gezamenlijke energie stoppen in wat ons verbindt, niet in wat ons van mekaar onderscheidt. Er zijn zowel op korte als op lange termijn heel veel dossiers, waarin we die energie erg goed kunnen gebruiken", besluit Croonen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws