UPDATE: Kortrijk niet akkoord en tekent beroep aan tegen schorsing Vanderhaeghe

UPDATE: Kortrijk niet akkoord en tekent beroep aan tegen schorsing Vanderhaeghe

26-05-2019 23:17 Laatste update: 23:17
7

KV Kortrijk zal begin volgend seizoen niet kunnen rekenen op Yves Vanderhaeghe, althans tijdens de wedstrijden. De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond heeft de trainer namelijk twee speeldagen schorsing opgelegd.

Vanderhaeghe ging woensdagavond zijn boekje te buiten in de finale van Play-Off 2, waarin zijn Kortrijk het opnam tegen Sporting Charleroi. De Henegouwers trokken aan het langste eind met 1-2. Toen scheidsrechter Jonathan Lardot in de slotfase nog een kansrijke fase van de Kerels stillegde voor verzorging, ging Vanderhaeghe helemaal door het lint.

De coach van KVK schold eerst de vierde scheidsrechter de huid vol, waarna Lardot hem naar de tribunes verwees. Daarop sloeg Vanderhaeghe nog eens bijzonder hard met een hekje. De Geschillencommissie kan daar duidelijk niet mee lachen. Naast een boete van 2.000 euro moet Vanderhaeghe dus twee wedstrijden brommen. Aangezien het seizoen van Kortrijk ten einde is, gaat die straf pas in de komende jaargang in.

Update 26/05 23.17 uur: Bij KV Kortrijk gaat men niet akkoord met de beslissing van de Geschillencommissie. Belga meldt dat KV Kortrijk beroep heeft aangetekend tegen de beslissing.

De trainer verschijnt dinsdag voor de Geschillencommissie Hoger Beroep. Bij een eventuele schorsing zit hij die pas begin volgend seizoen uit.