De Condé na exit Clement: Het zou naïef zijn als we dit niet zagen aankomen

De Condé na exit Clement: "Het zou naïef zijn als we dit niet zagen aankomen"

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 18:07vr 24-05-2019 om 18:07

Philippe Clement heeft Club Brugge verkozen boven een verlengd verblijf bij KRC Genk. Hosannastemming in Brugge, maar in Limburg is het natuurlijk even slikken. Al geeft Dimitri De Condé toe dat het nieuws nu ook niet vanuit het niets komt.

"We hebben er alles aan gedaan om hem te houden: sportief, emotioneel en financieel", laat de technisch directeur van Genk in zijn kaarten kijken bij Sporza. "Maar hij heeft voor Club gekozen. Het zou naïef zijn om te zeggen dat we dit niet zagen aankomen. Er waren al langer geruchten en we kennen Philippes voorgeschiedenis in Brugge."

De exit van Clement brengt geen ruis op de relatie. "Philippe is een fantastische trainer en een fantastische mens", houdt De Condé zich groot. "We hadden gehoopt dat hij zou blijven, maar als zijn hart er niet bij is om bij ons voort te doen, dan kunnen we dat niet betreuren. De relatie tussen Genk en Clement zal sowieso top blijven", verzekert hij.

Al een maand aan het zoeken
Opvallende bekentenis: Genk wist eigenlijk al langer dat het Clement zou kwijtraken. De Condé geeft toe dat de huidige landskampioen al sinds 1 mei op zoek is naar een nieuwe trainer. "Dat hadden we ook zo afgesproken met Philippe. Maar op specifieke namen zal ik niet ingaan", houdt De Condé zich op de oppervlakte.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws