Prachtig gebaar: Frankfurt-fans geven finalekaartjes weg aan noodlijdende kinderen

Prachtig gebaar: Frankfurt-fans geven finalekaartjes weg aan noodlijdende kinderen

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 18:02vr 24-05-2019 om 18:02

Een groot aantal fans van Eintracht Frankfurt heeft een oplossing bedacht voor de dreigende lege plekken tijdens de Europa League-finale van woensdagavond. Zij stellen hun al aangeschafte tickets ter beschikking aan het SOS Kinderdorp van Baku.

Veel fans van Eintracht Frankfurt, dat in de halve finale na penalty's van Chelsea verloor, stelden in maart al hun finaleplekken veilig. Omdat de tickets niet meer omgewisseld konden worden, kwam men op het idee om de kaartjes ter beschikken te stellen aan de noodlijdende kinderen. Inmiddels zijn er ruim driehonderd tickets overgedragen: een enkeling heeft zelfs extra kaartjes bij de UEFA besteld om weg te kunnen geven, meldt Der Kicker. De initiatiefnemers laten weten 'overweldigd' te zijn door de respons van hun collega-supporters.

Chelsea en Arsenal hebben zich geplaatst voor de finale in Baku (Azerbeidzjan), maar hoeven niet op veel belangstelling te rekenen: veel fans vinden de reisafstand te groot, het merendeel van de tribuneplekken is bestemd voor sponsoren en de lokale bevolking loopt niet warm voor de eindstrijd of kan de kaartjes niet betalen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws