OFFICIEEL: Matthys blijft actief bij KV Mechelen na zijn voetbalcarrière

OFFICIEEL: Matthys blijft actief bij KV Mechelen na zijn voetbalcarrière

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 17:51vr 24-05-2019 om 17:51

Laatste update: vrijdag 24 mei 2019 om 18:05vr 24-05-2019 om 18:05

Tim Matthys heeft niet lang moeten zoeken naar een nieuwe functie na zijn afscheid als profvoetballer. De 35-jarige rechterflankspeler blijft bij KV Mechelen en gaat aan de slag als hoofdscout.

"Een functie waar ik met veel enthousiasme en ambitie aan begin", vertelt Matthys aan Het Nieuwsblad. "Het is iets wat me normaal gezien wel moet liggen. Het doet me dan ook plezier dat de club mij deze rol heeft toevertrouwd. Ik zie dit meer als een fantastische nieuwe kans dan als een eindpunt.”

Maandag begint Matthys aan zijn nieuwe uitdaging. "Dan staat mijn eerste meeting op de agenda, vooral om de structuur op punt te zetten. Het is de bedoeling dat ik de verbindingsman wordt tussen de mensen van de sportieve cel en de sportieve eindverantwoordelijke (Stefaan Vanroy, red.). Ik ga dus veel wedstrijden bekijken om spelers te scouten die een meerwaarde kunnen zijn voor KV Mechelen."

Te vroeg voor trainerscarrière
Tijdens zijn loopbaan volgde Matthys de nodige trainerscursussen, maar een job langs de lijn ziet hij nog niet meteen zitten. "De kriebel om nu al trainer te worden voel ik voorlopig niet. Ik denk dat ik op dit moment meer van waarde kan zijn in de functie die ik nu ga opnemen. Net als tijdens mijn carrière als profvoetballer vertrouw ik op mijn gevoel. Ik heb altijd mijn eigen weg gezocht. Ik heb er vertrouwen in dat dit ook hier de juiste beslissing heb genomen", besluit Matthys.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws