OFFICIEEL: Ook Matthys (35) hangt zijn schoenen aan de haak

OFFICIEEL: Ook Matthys (35) hangt zijn schoenen aan de haak

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 10:00vr 24-05-2019 om 10:00

Laatste update: vrijdag 24 mei 2019 om 10:10vr 24-05-2019 om 10:10

Tim Matthys zet een punt achter zijn voetbalcarrière. De 35-jarige flankspeler sluit af in schoonheid met de bekerzege van KV Mechelen. Dat meldt hij op Instagram.

Met een lang bericht heeft Matthys zijn afscheid aangekondigd. "Heel mijn leven stond voetbal op de eerste plaats, dus was het niet evident om deze beslissing te nemen, maar het is volgens mij de juiste", aldus Matthys. 

Matthys speelde elf jaar voor Zottegem, maar toen hij 20 jaar was pikte KAA Gent hem op en gaf hem een profcontract. Daar speelde hij 25 wedstrijden. Daarna ging het achtereenvolgens naar SV Zulte Waregem, Panthrakikos. Lierse SK, Bergen en sinds 2014 dus KV Mechelen. Over zijn plannen voor de toekomst vertelt Matthys voorlopig nog niets.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I’m out... Na 15 jaar profvoetbal heb ik besloten om een einde te maken aan mijn carrière. Afscheid nemen met een titel en de Beker van België ... het kan slechter. 15 seizoenen lang heb ik mijn jongensdroom mogen beleven. ‘Wat wil je later worden?’ Geen twijfel mogelijk... Profvoetballer! Ik ben dan ook ongelooflijk fier dat ik mijn eigen weg gezocht, gevonden en gevolgd heb. Heel mijn leven stond voetbal op de 1e plaats, dus was het niet evident om deze beslissing te nemen, maar het is volgens mij de juiste. Mijn grote dank gaat uit naar mijn ouders, familie en mijn vrouwtje! Samen zijn we 15 jaar geleden aan dit avontuur begonnen bij @kaagent en we hebben alles samen beleefd. Nu is het tijd om te gaan genieten van andere dingen in het leven en ons gezin. Louise & Julot zullen hopelijk later ook fier terugkijken op wat papa verwezenlijkt heeft. 2 x de Beker van België, 2 titels in 1B, 1 promotie, 9 Europese wedstrijden... Ik ben mijn clubs eeuwig dankbaar dat ik de kans gekregen heb om deze triomfen te beleven. Racing Strijpen, KSV Sottegem, KAA Gent, SV Zulte Waregem, Panthrakikos. Lierse SK, RAEC Mons & KV Mechelen. Bedankt! Maar nu is het dus tijd om een nieuwe weg in te slaan. Ik bedank graag al de trainers, medespelers, alle supporters en alle medewerkers van al mijn clubs! Te veel mooie mensen om op te noemen! Bedankt om er voor mij een onvergetelijke periode van te maken. Bedankt

Een bericht gedeeld door timmatthys7 (@timmatthys7) op

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Maakt hij de juiste beslissing?

Ja
91%
Nee
9%
(190 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws