Telefoontje bij Waasland-Beveren gelekt: 'We hadden beter voluit gegaan tegen KVM'

Telefoontje bij Waasland-Beveren gelekt: 'We hadden beter voluit gegaan tegen KVM'

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 08:47vr 24-05-2019 om 08:47

Laatste update: vrijdag 24 mei 2019 om 08:55vr 24-05-2019 om 08:55

KV Mechelen vindt dat de rechten op verdediging geschonden zijn, maar de rechter in kort geding volgde Malinwa daarin niet. Daardoor zal de tuchtprocedure bij de KBVB verdergaan. Net nu komt Sport/Voetbalmagazine met enkele 'nieuwe' gesprekken naar buiten.

Zo was er volgens Beerschot-advocaat Thomas Gillis een opmerkelijk gesprek tussen Dirk Huyck en Olivier Swolfs, twee bestuursleden van Waasland-Beveren. "Er staat letterlijk dat Waasland-Beveren 200.000 euro in kas zou hebben als KV zich zou redden en dat Waasland-Beveren dan volgend seizoen ook zou kunnen rekenen op de punten tegen KV", vertelt hij.

Stank voor dank
Lokeren-advocaat Walter Van Steenbrugge is eveneens overtuigd van de feiten. "De zaken zijn beduveld. Hoe kun je dit ánders interpreteren?!" Maar er is meer. Zo heeft de raadsman weet van nog een gesprek tussen Swolfs en Huyck.

Zo zou Swolfs op 12 maart 2018 letterlijk gezegd hebben: 'Voor hetzelfde geld hadden we voluit moeten gaan.' Waarop Huyck antwoordde: 'We hadden het beter gedaan, stank voor dank.' Volgens Van Steenbrugge bestaat er dan ook geen twijfel: Lokeren moet en zal in 1A uitkomen volgend seizoen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moeten zij bestraft worden met degradatie?

(1170 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws