'KV Mechelen krijgt daags na ongelukkige uitspraak de UEFA over de vloer'

'KV Mechelen krijgt daags na ongelukkige uitspraak de UEFA over de vloer'

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 07:15vr 24-05-2019 om 07:15

Laatste update: vrijdag 24 mei 2019 om 07:15vr 24-05-2019 om 07:15

KV Mechelen heeft geen gelijk gekregen van de kortgedingrechter, waardoor de tuchtprocedure voor de Geschillencommissie Hoger Beroep gewoon verdergaat. Intussen krijgt Malinwa ook nog bezoek van de UEFA.

Al hoeft Mechelen daarom nog niet te vrezen. 'Vandaag ontvangt de club een inspectieteam van de UEFA, dat het stadion komt keuren met het oog op Europees voetbal volgend seizoen. Of het ooit zover komt, valt dus nog af te wachten', schrijft Het Nieuwsblad.

De UEFA liet al weten dat het Mechelen niet zal uitsluiten zolang er geen definitieve uitspraak is in de zaak-Propere Handen. De Europese voetbalbond gaat er voorlopig dus vanuit dat Malinwa gewoon mag deelnemen aan de groepsfases van Europa League.

Wagner-time
Komende zaterdag gaat de tuchtprocedure verder. Bondsprocureur Kris Wagner zal de vordering van de KBVB toelichten. Op maandag en dinsdag krijgen alle betrokken partijen nog het laatste woord. In de loop van volgende week wordt dan een uitspraak verwacht van de Geschillencommissie.

Nadien is er ook nog beroep mogelijk bij het BAS. Alles bij elkaar moet er een definitieve uitspraak zijn op ten laatste 30 juni, want op 1 juli wil de Pro League de voetbalkalender voor het nieuwe seizoen bekendmaken.

Poll

Zal KV Mechelen veroordeeld worden?

(760 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws