'Genk bereikt akkoord met Göteborg: jonge Zweed strijkt maandag neer in Limburg’

'Genk bereikt akkoord met Göteborg: jonge Zweed strijkt maandag neer in Limburg’

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 07:00vr 24-05-2019 om 07:00

Laatste update: vrijdag 31 mei 2019 om 09:27vr 31-05-2019 om 09:27

KRC Genk is stilaan uit haar titelroes, waardoor het nu volop werkt aan de toekomst. Verschillende spelers lonken naar een buitenlands avontuur, maar ook inkomend staat er wat te gebeuren. De eerste nieuwkomer is op komst, aldus Het Laatste Nieuws.

De krant weet namelijk dat Genk dicht bij een akkoord staat over de komst van Benjamin Nygren. Het Zweedse toptalent (17) moet circa vier miljoen euro kosten, al kan dat bedrag inclusief bonussen naar verluidt nog oplopen tot vier en een half miljoen.

Nygren kende dit seizoen een vliegende start bij IFK Göteborg. De jonge flankaanvaller was in negen wedstrijden al goed voor vier doelpunten en vier assists. Dat is Genk niet ontgaan, want het ging meteen voluit voor het goudhaantje.

Interesse van Europese topclubs
Indien Genk in haar opzet slaagt, rondt het meteen een eerste, maar ook knappe transfer af. Nygren staat namelijk in de belangstelling van grote clubs als Manchester City, PSG, Ajax en Internazionale. Genk hoopt zijn komst eerstdaags af te ronden.

Update 31/05, 09.25: Het Nieuwsblad meldt dat Nygren maandag langskomt in Genk. Op clubakkoord is er al een deal tussen Genk en Göteborg. De Limburgers betalen vier à vijf miljoen euro, maar zij moeten er nu dus nog met de speler zelf uit geraken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag viert @rscanderlecht de 112e verjaardag! Welke speler en welk moment zal jij nooit vergeten?! #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #JPL #VanHimst #Lukaku #Kompany #Scifo #Zetterberg

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Een goede zet?

(1171 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws