'Geen Barcelona voor De Ligt, Spanjaarden twijfelen aan transfer Ajax-kapitein'

'Geen Barcelona voor De Ligt, Spanjaarden twijfelen aan transfer Ajax-kapitein'

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 22:17do 23-05-2019 om 22:17

Laatste update: donderdag 23 mei 2019 om 22:18do 23-05-2019 om 22:18

Een transfer van Matthijs de Ligt naar FC Barcelona lijkt momenteel ver weg, meldt althans Diario Sport donderdagmiddag. Volgens de Catalaanse sportkrant begint het ernaar uit te zien dat de toekomst van de aanvoerder van Ajax níet in Camp Nou ligt.

Sport plaatste De Ligt woensdag op de voorpagina met de mededeling dat de negentienjarige verdediger vermoedelijk nog deze week de knoop doorhakt over zijn toekomst. Barça probeert De Ligt uit alle macht te overtuigen van het sportieve project, maar vooralsnog heeft zaakwaarnemer Mino Raiola de eis van veertien miljoen euro per seizoen niet laten zakken.

In april stevenden de Catalanen nog op een akkoord af met het kamp-De Ligt, schrijft Sport. Hij leek daarmee het voorbeeld van ploeggenoot Frenkie de Jong te volgen, maar het succes in de Champions League gooide roet in het eten. Prompt kwam Raiola met de nieuwe eisen op de proppen, mede doordat andere clubs zoals Manchester United wél bereid zijn om meer te betalen.

Barça weigert echter opnieuw aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. De Spaanse kampioen vertrouwde er lang op dat De Ligt uiteindelijk zou zwichten, maar inmiddels neemt de twijfel toe. Barça wil in elk geval geen veertien miljoen betalen, omdat het de verhoudingen in de kleedkamer op zijn kop zet.

'Messi of geld: dat is de vraag die De Ligt moet beantwoorden', besluit Sport. Overigens kan Ajax zo'n zeventig miljoen euro tegemoet zien bij een transfer.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws