Krijgt Kompany het moeilijk bij Anderlecht? Bolasie waarschuwt de speler-trainer

Krijgt Kompany het moeilijk bij Anderlecht? Bolasie waarschuwt de speler-trainer

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 17:45do 23-05-2019 om 17:45

Bij RSC Anderlecht kunnen ze niet wachten op volgend seizoen. Vincent Kompany zal de Brusselaars weer naar de absolute top moeten brengen. Makkelijk wordt het niet, zo voorspelt Yannick Bolasie.

Volgens de huurling zal Kompany heel wat werk krijgen bij Anderlecht. De nieuwe speler-trainer van Anderlecht zal ook moeten afrekenen met bijzonder veel druk. "Ik denk dat het opwindend is en een goede stap voor de club, maar ik kan me inbeelden dat het intens zal worden", zegt Bolasie in de Engelse media.

"De druk zal enorm zijn om kampioen te worden. Ik heb de mentaliteit binnen de club gezien, van de academie tot het eerste elftal. Anderlecht is het Manchester United van België", geeft hij aan.

Voordelen
Toch heeft Kompany volgens Bolasie enkele voordelen. "Kompany heeft elf jaar bij Manchester City gezeten en heeft gezien hoe ze van een normaal team in een topclub veranderd zijn. Hij heeft die transformatie gezien en die heeft Anderlecht nu ook nodig", zegt Bolasie.

"Vorig seizoen werden er wel 20 spelers gekocht. Het was een beetje zoals Tottenham nadat die Bale verkocht hadden. Spurs kocht toen veel spelers en dat kost tijd. Misschien is het wel goed dat ze volgend seizoen geen Europees spelen en zo kunnen bouwen", geeft Bolasie aan.

"Gelukkig zitten er aan de top goede mensen om daarbij te helpen. Mensen zoals Frank Arnesen weten hoe ze een club moeten runnen, maar het zal tijd kosten", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws