Misnoegde Vanderhaeghe: “Dan word je onterecht van het veld gestuurd”

Misnoegde Vanderhaeghe: “Dan word je onterecht van het veld gestuurd”

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 14:33do 23-05-2019 om 14:33

Het was een spannende Play-Off 2-finale tussen KV Kortrijk en Sporting Charleroi. Uiteindelijk gingen de Carolo’s met de winst lopen (1-2) en werd KVK-coach Yves Vanderhaeghe naar de tribune gestuurd.

Twee Charleroi-spelers botsten in de slotfase tegen elkaar waarna KV Kortrijk een aanval kon opzetten. Scheidsrechter Lardot besliste echter om het spel stil te leggen. Toen gingen de potjes overkoken. Ook bij Yves Vanderhaeghe. De coach was het veld opgelopen en deed een slaande beweging richting de ref.

“Ik denk dat het logisch was (dat ik emotioneel word)”, liet Vanderhaeghe voor de camera’s van Play Sports weten. “We gaan op het einde alleen door in de zestien en ik zou niet weten waarom er dan een fout gefloten wordt. Er was geen fout, integendeel. Onze speler wordt in de grond gewerkt door twee Charleroi-spelers. Zij vallen neer, en dan wordt onze aanval afgefloten.”

“Dat ik van het veld gestuurd werd, was een verdoezeling van hun fout, denk ik”, ging de oefenmeester verder. “Ik heb niks onbeleefds gezegd. Ik heb wel gehoord dat de vierde ref zei dat ik een halve meter buiten mijn vak stond. Maar uiteindelijk is het emotie: we zitten met een finalewedstrijd, we geloven er nog in, het was al redelijk moeilijk om nog tot kansen te komen en dan word je van het veld gestuurd. Sorry, maar dat was echt niet terecht.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Vanderhaeghe hier gelijk?

(209 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws