Update: Juventus reageert op 'vreemde' geruchten over Guardiola

Update: Juventus reageert op 'vreemde' geruchten over Guardiola

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 11:27do 23-05-2019 om 11:27

Laatste update: zondag 26 mei 2019 om 19:12zo 26-05-2019 om 19:12

Pep Guardiola wordt Volgens het Italiaanse persbureau Agenzia Giornalistica Italia (AGI) de nieuwe trainer van Juventus. De Spanjaard tekent in Turijn een contract voor vier seizoenen en gaat een slordige 24 miljoen euro per jaar verdienen.

Het persbureau meldt dat Guardiola op 4 juni zijn handtekening zal zetten onder het contract. Op vrijdag 14 juni volgt de officiële presentatie. Volgens AGI verklaart dat ook waarom het opeens niet meer mogelijk is om voor 14 juni kaartjes te kopen voor het J-Museum. Ook een tour door het Allianz Stadium is op deze datum niet meer mogelijk.

Guardiola zou afgelopen dinsdag in Milaan zijn geweest om daar met sportief directeur Fabio Paratici te praten over de nieuwe job. De oefenemeester werd eerder dit jaar al in verband gebracht met een overgang naar Turijn. Toen was hij stellig over zijn toekomst. "Ik heb hier nog een contract van twee jaar. Ik wil niet verhuizen, tenzij ze mij ontslaan. Dan ga ik naar huis. Maar als Manchester City het wil dan blijf ik hier nog twee jaar. De komende twee seizoenen ga ik niet naar Juventus", zei hij in maart. Guardiola heeft in Manchester nog een contract tot medio 2021.

De berichten over een mogelijke overgang van Guardiola naar de kampioen van Italië zijn sterker geworden sinds Juventus heeft gemeld dat het na dit seizoen niet verdergaat met Massimiliano Allegri.

Update 23/5, 16:00: Manchester City heeft bij monde van bestuurslid Alberto Galassi gehakt gemaakt van de geruchten rond Guardiola. "Ik ben onaangenaam verrast door dit absurde nieuws", wordt Grassi geciteerd door Sky Italia. "Ten eerste wil onze trainer blijven en heeft hij nog een contract voor twee jaar. Daarnaast lijkt het mij nogal onwaarschijnlijk dat Juventus groot nieuws als dit op deze manier uit zou laten lekken. Een presentatie over een paar dagen? Het slaat nergens op, dat is onmogelijk. Het is fake news. Pep wil in Manchester blijven, blijkbaar is er niet goed geluisterd toen hij onlangs zei dat hij nog twee jaar blijft."

Update 26/5, 19u00: Ook Juventus verwijst de geruchten over Pep Guardiola naar het rijk der fabelen. "We hebben nooit contact gehad met Pep Guardiola en hebben zeker geen met hem gesprekken gevoerd om de nieuwe trainer van Juventus te worden", reageert sportief directeur Fabio Paratici. "Hij heeft een contract bij Manchester City... Deze geruchten zijn heel erg vreemd." Zondagavond zit Massimiliano Allegri voor het laatst op de bank bij Juventus. De kampioen van Italië heeft nog geen opvolger gevonden, maar schijnt bezig te zijn met Chelsea-manager Maurizio Sarri.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws