De Bleeckere komt terug op Genk - Club Brugge: Ik voel me niet schuldig

De Bleeckere komt terug op Genk - Club Brugge: "Ik voel me niet schuldig"

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 10:45do 23-05-2019 om 10:45

Laatste update: donderdag 23 mei 2019 om 11:42do 23-05-2019 om 11:42

KRC Genk mocht afgelopen week de titel vieren, Club Brugge moest vrede nemen met plaats twee. Club zal nog terugdenken aan het onderlinge duel in de Luminus Arena (3-1). Toen kreeg Genk een onterechte penalty na een discussie over handspel.

De FIFA-regels geven aan dat een speler geen hands maakt als 'de bal van zijn eigen lichaam komt, of het lichaam van een andere speler die er zo dicht bij stond dat het bijna onmogelijk is om contact met de bal te vermijden'. De uitzondering zou niet vermeld geweest zijn op een powerpointpresentatie over de nieuwe handspelregels die Frank De Bleeckere voor de start van Play-Off 1 had gegeven aan de refs.

"Ik heb die heisa redelijk snel van me afgezet, omdat ik heel goed weet wat ik gedaan en gezegd heb, en ook weet wat er over geschreven is. Ik denk dat er heel wat foute interpretaties waren en jullie (de media, red.) niet de juiste info hadden", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

"Kijk, als ik naar de UEFA ga en ik krijg een presentatie mee over de drie punten waarover nieuwe criteria bestaan om te oordelen, dan ga ik niet de hele handbalsituatie opnieuw presenteren. De drie punten gingen over een te wijde arm of arm boven de schouder bij een trap op doel, bij een voorzet en pass, en een sliding en tackle. Voor de rest is er niks veranderd aan de handspelregel. Die uitzondering behoorde tot de parate kennis. Ik voel me dus zeker niet schuldig. Want ik weet heel goed – en de mensen rond mij ook – hoe die presentatie eruit zag en dat die heel correct was."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws