'Totale deceptie rond Europa League-finale: 'shockerend weinig' tickets verkocht'

'Totale deceptie rond Europa League-finale: 'shockerend weinig' tickets verkocht'

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 09:19do 23-05-2019 om 09:19

Voor de Europa League-finale van volgende week woensdag tussen Chelsea en Arsenal zijn 'shockerend weinig' tickets verkocht. The Times schrijft donderdag dat beide ploegen 6000 kaarten mochten verdelen onder de achterban. Meer dan de helft van dat aantal is níet verkocht. 

De eindstrijd tussen The Blues en The Gunners wordt gespeeld in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan. De reisafstand naar dat land is voor veel supporters reden om geen ticket te boeken, blijkt nu.

The Times heeft vernomen dat Arsenal 3500 tickets heeft weten te slijten voor de finale. Bij Chelsea zijn dat er nog veel minder, 2000, slechts een derde van het beschikbare aantal dus. Volgens The Times zijn door sponsors ook 'duizenden' tickets teruggestuurd naar de UEFA. 

Eerder ontstond veel ophef over het beschikbare aantal tickets voor fans van de twee Premier League-grootmachten. In het Olympisch Stadion in Baku is plaats voor ruim 68000 mensen. Voor slechts 12000 supporters van de twee finalisten was dus een plek gereserveerd door de UEFA. 

Arsenal maakte eerder deze week bekend dat Henrikh Mkhitaryan 'uit veiligheidsoverwegingen' niet afreist naar Azerbeidzjan. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws