'Casteels wacht op Cillessen-transfer: gat van 8 miljoen tussen vraag en aanbod'

'Casteels wacht op Cillessen-transfer: gat van 8 miljoen tussen vraag en aanbod'

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 08:01do 23-05-2019 om 08:01

In de overstap van Jasper Cillessen naar Benfica zit (nog) geen schot. De doelman van FC Barcelona en Oranje is persoonlijk al rond, maar Benfica en Barça zijn nog lang niet akkoord over een transfersom, weet het Spaanse Sport. Koen Casteels is een mogelijke opvolger.

Cillessen (30) gaf onlangs aan dat hij wil vertrekken uit Camp Nou. De Nederlandse sluitpost is al drie seizoenen op rij bankzitter. Cillessen is met Benfica, kampioen van Portugal, akkoord over een meerjarig contract. De transfersom blijkt echter een sta in de weg. Benfica wil volgens Sport niet verder gaan dan 12 miljoen euro plus variabelen en toekomstige bonussen; Barça verlangt minstens 20 miljoen. 

Sport verwacht dat de transfer na het nodige gesteggel in orde wordt gemaakt. Cillessen heeft laten blijken dat hij hoe dan ook wil vertrekken en de doelman wil per se naar Benfica. De kans is aanwezig dat één of twee spelers van de Portugese grootmacht uiteindelijk in de deal worden betrokken.

Dat Barcelona komend seizoen niet meer rekent op Cillessen, blijkt wel uit het feit dat met twee keepers inmiddels contact is gelegd. Koen Casteels (VfL Wolfsburg) of Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach) is de beoogd opvolger van de voormalig Ajax-doelman. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws