Mannaert over Propere Handen bij Leko: “Het spande een harnas rond zich”

Mannaert over Propere Handen bij Leko: “Het spande een harnas rond zich”

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 07:47do 23-05-2019 om 07:47

Laatste update: donderdag 23 mei 2019 om 07:47do 23-05-2019 om 07:47

Ivan Leko is vertrokken bij Club Brugge. De Kroaat tekende geen nieuw contract. Vincent Mannaert geeft meer uitleg over zijn vertrek.

Tegenover Het Belang van Limburg laat Mannaert weten dat Operatie Propere Handen geen impact had op het vertrek, maar wel op de persoon Leko. “Neen. Je kan alleen maar voortgaan op wat Ivan ons vertelde. Hij zei dat hij zichzelf niets te verwijten heeft en wij geloofden hem. Wij hebben hem in die periode dan ook voluit gesteund. Het had wel een impact op hem. Het spande een harnas rond zich. Hij was iets minder toegankelijk, iets minder open. Wantrouwiger.”

Wat was dan wel de reden voor het vertrek? “We kwamen tot de vaststelling dat dit het beste was voor beide partijen. Weet je, het was een heel intense periode. Ivan is veeleisend en heel dynamisch. Hij heeft iedereen tot tegen de limiet geduwd. Dat is goed voor een topclub, zo hoort het ook. We hebben echter het gevoel dat het goed is om op dit punt te stoppen. We hebben er twee jaar alles uitgehaald. Beter nu in schoonheid stoppen en de goede dingen onthouden dan het risico nemen van het jaar te veel.”

Frisse benadering
Club Brugge heeft volgens Mannaert nood aan een nieuwe frisse benadering. “Het is tijd voor een andere benadering. Zoals er na Preud'homme iets fris nodig was na misschien dat seizoen te veel. Hij was ook tweede geworden. Toen was Leko dat frisse, een verademing voor de groep. En dat verwachten we nu ook”, besluit Mannaert.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws