Brepoels ruilt KRC Genk in voor provincialer: Ik heb lang getwijfeld

Brepoels ruilt KRC Genk in voor provincialer: "Ik heb lang getwijfeld"

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 18:00wo 22-05-2019 om 18:00

Guido Brepoels is niet langer de trainer van KRC Genk Ladies. De ex-coach van STVV gaat namelijk aan de slag bij KFC Diest, dat momenteel nog actief is in de interprovinciale eindronde.

KFC Diest heeft een ambitieus project aangeboden. Het wil tegen 2025 promoveren naar de Tweede Amateurklasse, maar speelde dit seizoen nog in Eerste Provinciale. Daar eindigde het tweede en kan het via de eindronde nog promotie afdwingen.

"Ik heb in Genk een mooie tijd beleefd en ben fier op wat ik verwezenlijkt heb", vertelt Brepoels in Het Belang Van Limburg. "Met mijn piepjonge spelersgroep ben ik op één punt van de tweede plaats gestrand, maar in Diest staat er een nieuw mooi project op mij te wachten. Er waait een nieuwe wind door het bestuur. Ik heb lang over mijn keuze getwijfeld, maar ik heb de knoop doorgehakt. Ik ben heus niet over één nacht ijs gegaan."

Toch trekt Brepoels de deur niet helemaal dicht voor KRC Genk Ladies. "Ik zou graag binnen de club actief blijven, maar niet als hoofdtrainer. Ik denk dan eerder
aan een rol als raadgever. Ik wil de meisjes zo graag iets teruggeven voor hun inzet het voorbije jaar. Het Genkse bestuur was teleurgesteld toen ik mijn beslissing meedeelde. Ze hadden het duidelijk niet zien aankomen. Ik hoop daarom dat ze mijn voorstel zien zitten."

Brepoels was amper zeven maanden aan de slag als hoofdtrainer van de vrouwenploeg.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws