Leko geeft toe: “Ik had dat nieuw contract gewoon moeten tekenen”

Leko geeft toe: “Ik had dat nieuw contract gewoon moeten tekenen”

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 12:16wo 22-05-2019 om 12:16

Ivan Leko vertrekt bij Club Brugge. De Kroaat maakte Blauw-Zwart in zijn eerste jaar kampioen, maar tekent geen nieuw contract. Leko blikt terug tegenover Het Nieuwsblad.

Leko kreeg een nieuw contract voorgeschoteld. “Ik kon mijn contract, dat liep tot 2019, verbeteren. Ik kreeg een beter loon voorgesteld dan voordien, opnieuw tot deze zomer, mét de optie op een bijkomend seizoen als ik bij de eerste drie eindigde. Dat wilde ik niet. Ik wilde een contract dat een sterk signaal gaf.”

Leko wilde langer bij Club blijven. “Een seizoen plus een jaar extra, wat is dat? Na een titel is dat toch de verkeerde boodschap? Normaal zeg je na een titel: Hier is een nieuw contract voor twee jaar en is dat op vijf minuten afgehandeld. Dat gebeurde niet.”

Leko geeft toe dat hij had moeten tekenen. “Achteraf bekeken was ik dom. Financieel gezien dan toch. Ik had dat nieuwe contract gewoon moeten tekenen voor het geld. Want ik verdiende dertig procent van het loon van mijn voorganger en ik vroeg het dubbele. Zestig procent dus.”

Club Brugge had niet verwacht dat Leko het contractvoorstel ging afwijzen. “Dat is de waarheid. Verhaeghe schrok dat ik niet tekende. Begrijpelijk. Ik was een nobody die zij een kans hadden gegeven. Maar ik zag nog zeker twee jaar de mogelijkheden om iets neer te zetten.”

Poll

Had Leko moeten tekenen?

(737 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws