VP 11, de centrale verdedigers: Acht kandidaten voor twee plaatsen in topelftal

VP 11, de centrale verdedigers: Acht kandidaten voor twee plaatsen in topelftal

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 11:30wo 22-05-2019 om 11:30

Laatste update: woensdag 22 mei 2019 om 11:31wo 22-05-2019 om 11:31

Play-Off 1 is ten einde en dat betekent dat VoetbalPrimeur.be zoals ieder jaar op zoek gaat naar de VP 11, het beste elftal van dit seizoen. Dit zijn de genomineerde centrumverdedigers. De twee centrale verdedigers die de meeste stemmen krijgen, komen in het topelftal.

Takehiro Tomiyasu (Sint-Truiden)
De Japanse eigenaren van STVV hebben zeker oog voor talent. Tomiyasu (20) kwam in januari voor 800.000 euro over van tweedeklasser Avispa Fukuoka en heeft anderhalf jaar later een geschatte marktwaarde van 9 miljoen euro. Tomiyasu was dan ook één van de revelaties dit seizoen. Van hieruit werd hij vaste titularis bij de nationale ploeg. STVV ruikt de jackpot.

Zinho Vanheusden (Standard)
Op verdedigend vlak het grootste talent dat ons land rijk is. Er bestaat geen twijfel over dat Zinho Vanheusden het ooit tot de Rode Duivels schopt. Roberto Martinez vond een selectie dit jaar nog te vroeg, maar de 19-jarige Vanheusden heeft zich dankzij de uitleenbeurt aan Standard aangediend. Jammer dat hij zich door een blessure niet kan tonen op het EK U21.

Brandon Mechele (Club Brugge)
Kreeg dinsdag voor de vierde interlandperiode op rij een uitnodiging van Martinez. Terecht, want Mechele haalt over een lange periode al een hoog niveau bij Club Brugge. Veertig matchen kon Ivan Leko altijd op hem rekenen. Hij hoort dan ook absoluut in dit rijtje thuis.

Sébastian Dewaest (Racing Genk)
Rots in de branding bij Racing Genk. De kampioen had het naast aanvallend ook defensief goed op orde. Mede dankzij Dewaest, die liefst 50 keer in actie kwam. Dewaest zal met enige teleurstelling de selectie van Martinez hebben vernomen, want hij droomt eveneens van de nationale ploeg. Coach Philppe Clement is alvast van mening dat hij een oproep verdiende.

Jelle Van Damme (Royal Antwerp FC)
Antwerp hield na Racing Genk het vaakst de nul: 13 om 14 keer. The Great Old kreeg de nodige kritiek voor de harde speelstijl, maar dat leverde wel resultaten op. De inmiddels 35-jarige Van Damme timmerde de boel met al zijn ervaring vakkundig dicht en speelde daarmee een belangrijke rol.

Dino Arslanagic (Royal Antwerp FC)
Partner in crime van Van Damme. Samen vormen zijn een stevig en gevreesd blok. Het voetbal van trainer Laszlo Bölöni is hun beide dan ook op het lijf geschreven.

Dylan Bronn (KAA Gent)
Werd na afloop van KAA Gent-Anderlecht door de achterban terecht verkozen tot Speler van het Jaar. Kan als een van de weinige Buffalo's terugblikken op een constant seizoen. De Tunesische international was bovendien goed voor 8 goals in 33 matchen. Straffe cijfers voor een centrumverdediger. Menig aanvaller haalde dit aantal zelfs niet.

Rocky Bushiri (KAS Eupen)
Bushiri had bij KV Oostende geen uitzicht op speeltijd en mocht om deze reden ervaring op gaan doen bij KAS Eupen. Tot verrassing van velen groeide hij daar uit tot een grote ontdekking. Volgens dataspecialisten heeft de 19-jarige Bushiri het talent om op termijn Rode Duivel te worden. Alles op zijn tijd, want eerst moet hij volgend seizoen maar eens bevestigen bij Oostende.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wie was de beste centrale verdediger?

Takehiro Tomiyasu
9%
Zinho Vanheusden
16%
Brandon Mechele
22%
Sébastien Dewaest
26%
Jelle Van Damme
13%
Dino Arslanagic
8%
Dylan Bronn
5%
Rocky Bushiri
1%
(841 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws