Kompany moet een keuze maken volgens Snelders: Dan lijkt hij uitgespeeld

Kompany moet een keuze maken volgens Snelders: "Dan lijkt hij uitgespeeld"

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 23:16di 21-05-2019 om 23:16

Vincent Kompany werd dinsdag door bondscoach Roberto Martinez opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan en Schotland. Dat is op zich geen verrassing, maar volgend seizoen wordt Kompany wel speler-trainer bij RSC Anderlecht en dan kunnen er wel problemen opduiken.

Paul Van Himst, ex-bondscoach én ex-coach van Anderlecht, raadt Vincent Kompany aan het hoofdstuk van de Rode Duivels af te sluiten. Volgens Eddy Snelders is de combinatie wel mogelijk. "We gaan ervan uit dat hij er nog bij zal zijn, maar of hij ook volgend seizoen deel uitmaakt van de kern, is moeilijk te beoordelen. Ik denk dat ook de bondscoach een afwachtende houding zal aannemen", vertelt de analist aan Sporza.

"Ik denk dat Kompany zelf nog naar het EK wil. Ik vermoed ook dat hij volgend seizoen nog vooral speler wil zijn, meer nog dan coach. De vraag is alleen: is dat mogelijk? Misschien wordt hij sneller dan verwacht in de rol van coach geduwd. Dan lijkt hij mij sowieso uitgespeeld. Maar als hij toch speler blijft, zal hij erop rekenen dat hij nog altijd opgeroepen wordt."

Over het niveau van Kompany maakt Snelders zich geen zorgen. "Er zijn al vaker spelers uit de Belgische competitie opgeroepen. Kompany heeft de nodige ervaring en hij kan zich daarop focussen. Het mag geen probleem zijn voor hem om achterin te blijven functioneren", besluit Snelders.

Poll

Denk jij dat Kompany alles kan combineren?

(370 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws