Walem kan niet rekenen op Verschaeren, maar bondscoach wil Anderlecht-youngster

Walem kan niet rekenen op Verschaeren, maar bondscoach wil Anderlecht-youngster

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 21:16di 21-05-2019 om 21:16

Het EK voor de beloften komt er al snel aan. De voorbereiding op dat EK zal zonder Yari Verschaeren gebeuren, die een deel mist door de examens. Toch mag de youngster van Anderlecht hopen op een selectie.

Dat hij er niet bij is tijdens de voorbereidingen is toch een kleine streep door de rekening van bondscoach Johan Walem. "Dat is heel jammer, maar studies zijn belangrijk en dus hebben we een inspanning gedaan", citeert Het Nieuwsblad de coach.

"Is het een probleem dat Yari de eerste trainingen in België mist? Ja en neen. We hopen hem op de voorlaatste of laatste training in België te verwelkomen. Verder zullen we hem op de stage in Catania (7-14 juni) verder in de groep integreren", klinkt het.

Toch mag Verschaeren (die in de voorselectie zit) hopen op een definitieve selectie. "Hij komt pas laat en zal veel missen, ook de oefenwedstrijd in en tegen Frankrijk (3 juni)", geeft Walem aan.

"In Catania is er nog tijd om Yari te leren kennen. Hij heeft zich enorm getoond de voorbije maanden bij Anderlecht. Ik wil hem er heel graag bij. Dat wil niet zeggen dat hij meteen onbetwist basisspeler is. Het is de eerste keer dat hij bij mijn selectie komt. Het EK wordt sowieso al een unieke ervaring voor hem", besluit Walem.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws