'Chelsea verliest rechtszaak van ex-manager Conte en is 10,3 miljoen euro kwijt'

'Chelsea verliest rechtszaak van ex-manager Conte en is 10,3 miljoen euro kwijt'

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 20:16di 21-05-2019 om 20:16

Het ontslag van manager Antonio Conte krijgt nog een staartje voor Chelsea, meldt The Times. De Italiaan heeft een rechtszaak tegen The Blues aangespannen en is volgens de kwaliteitskrant in het gelijk gesteld door het Hof.

Chelsea beëindigde afgelopen zomer de samenwerking met Conte, hoewel zijn contract nog één jaar doorliep, en verving hem door landgenoot Maurizio Sarri. De advocaten van de Italiaan meenden dat hun cliënt nog recht had op een bedrag van 10,3 miljoen euro aan achterstallige betalingen. De Londenaren wilden dat bedrag echter niet betalen, omdat Conte de club in hun ogen in diskrediet had gebracht: Chelsea doelt op de openlijke ruzies die de manager met enkele spelers, waaronder Diego Costa, uitvocht.

De nummer drie van het voorbije Premier League-seizoen lijkt Conte nu alsnog die 10,3 miljoen euro te moeten betalen: volgens The Times heeft de Engelse justitie in het voordeel van de momenteel clubloze trainer geoordeeld. De club zou echter nog in hoger beroep kunnen gaan tegen die uitspraak.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws