T2 Cossey over eigen vertrek en dat van Leko: “Niemand begrijpt waarom”

T2 Cossey over eigen vertrek en dat van Leko: “Niemand begrijpt waarom”

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 14:52di 21-05-2019 om 14:52

Ivan Leko is officieel weg bij Club Brugge. Ook zijn assistenten moeten vertrekken. T2 Rudi Cossey doet zijn boekje open tegenover Sporza.

Cossey heeft veel lof voor Leko. “Ivan is iemand met heel veel kwaliteiten. Hij is tactisch heel sterk. Ook in het ontleden van de tegenstander. Maar hij ging vooral uit van de eigen sterkte. Ook zijn manier van omgaan met de spelersgroep was geweldig. De jongens gingen voor hem door het vuur."

Niemand begrijpt waarom de Kroaat moet vertrekken. "We hebben tijdens die twee jaar altijd meegedaan voor het allerhoogste en geprobeerd het maximum uit die spelersgroep te halen. Ik denk dat de balans enkel positief is. Niemand begrijpt dan ook waarom Ivan moet vertrekken uit Brugge.”

Bestuur
Cossey denkt dat er iets met het bestuur moet geweest zijn. “Er moet iets geweest zijn tussen Ivan en het bestuur. Ivan heeft heel goed werk geleverd en hij lag heel goed bij de spelers, bij de staf en bij de supporters. Er was eigenlijk geen enkele reden om niet met hem voort te gaan.”

“Wat de precieze reden is geweest, daar kan ik moeilijk over oordelen. Maar ik weet wel dat er veel onbegrip is bij de spelers, de staf en ook onder de supporters. Laten we het zo stellen: er is in een goede verstandhouding afscheid genomen, we hebben heel mooie dingen bereikt dus laten we vooral dat onthouden”, aldus Cossey.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Einde verhaal voor Ivan Leko. Na 2 seizoenen en 1 titel neemt hij afscheid van @clubbrugge #jpl #clubbrugge #leko

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Snap jij de keuze van Club Brugge?

(623 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws