Martinez ziet geen problemen met dubbelfunctie Kompany: “Hij wil naar het EK”

Martinez ziet geen problemen met dubbelfunctie Kompany: “Hij wil naar het EK”

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 14:17di 21-05-2019 om 14:17

Laatste update: dinsdag 21 mei 2019 om 14:22di 21-05-2019 om 14:22

Vincent Kompany gaat aan de slag als speler/trainer bij RSC Anderlecht. Het ziet er echter naar uit dat bondscoach Roberto Martinez de verdediger zal blijven selecteren voor de Rode Duivels.

Martinez ziet geen problemen met de dubbelfunctie van Kompany. "Laat me beginnen met te zeggen dat dit een fantastische zaak is voor het Belgische voetbal. Als een speler met zulke kwaliteiten terugkeert naar de JPL, dan kun je dat alleen maar toejuichen”, citeert Sporza.

"Vincent heeft de voorbije jaren geweldig gepresteerd met Man.City”, gaat Martinez verder. “Zijn impact was er enorm. Hij zal door mij ook op basis van zijn kwaliteiten als speler beoordeeld en geselecteerd worden."

"Op zich vind ik de combinatie van trainer-speler interessant. In Engeland zag je dat wel meer in het verleden, al is zo'n dubbele baan de jongste jaren zeer veeleisend geworden. Dus is het een beetje afwachten hoe dat voor hem zal verlopen, maar mijn steun heeft hij", aldus de Spaanse keuzeheer.

EK
Kompany wil absoluut naar het EK. "Maar Vincent wil volgend jaar naar het EK en daar draait het om. Ik ga zijn prestaties en resultaten als trainer niet beoordelen, alleen zijn prestaties óp het veld. Ik zie geen enkel probleem tussen zijn dubbele rol bij Anderlecht en zijn rol als speler van de Rode Duivels."

Poll

Denk jij dat Kompany alles kan combineren?

(370 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws