Arsenal deelt verklaring: Mkhitaryan uit veiligheidsoverwegingen niet in EL-finale

Arsenal deelt verklaring: Mkhitaryan uit veiligheidsoverwegingen niet in EL-finale

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 13:37di 21-05-2019 om 13:37

Henrikh Mkhitaryan behoort niet tot de Arsenal-selectie die het in de Europa League-finale opneemt tegen Chelsea. Dat heeft de club laten weten via de officiële kanalen.

Eerder kwam al naar buiten dat de club zich zorgen maakte over de beschikbaarheid van Mkhitaryan wegens politieke spanningen tussen zijn land Armenië en Azerbeidzjan, waar de finale wordt gespeeld.

Mkhitaryan vreest naar verluidt voor zijn eigen veiligheid op het veld. Uit veiligheidsoverwegingen liet Mkhitaryan eerder al wedstrijden schieten in Azerbeidzjan. Zo was hij er ook niet bij toen Arsenal het eerder dit seizoen in de groepsfase opnam tegen FK Qarabag. 

'We zijn zeer teleurgesteld dat we moeten aankodigen dat Henrikh Mkhitaryan niet meereist met de selectie voor onze Europa League-finale tegen Chelsea', schrijft Arsenal in een officiële verklaring. 'We hebben uitvoerig alle opties onderzocht, maar nadat we dit hebben besproken met Micki en zijn familie hebben we gezamenlijk besloten dat hij niet met ons meereist'.

Arsenal heeft een brief aan de UEFA geschreven waarin het zijn zorgen heeft geuit over de situatie. 'Micki is een belangrijke speler geweest in aanloop naar de finale, dus het is een groot verlies voor ons vanuit teamperspectief. We vinden het zeer teleurstellend dat een speler een grote Europese finale misloopt door dit soort omstandigheden, aangezien je dit maar zelden mee kunt maken in je loopbaan', aldus Arsenal.

Poll

Begrijp jij Arsenal dat het Mkhitaryan uit haar selectie haalt voor de finale?

(428 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws