VP 11, de rechtsback: Marathonman, stevige kerels en Belgische belofte

VP 11, de rechtsback: Marathonman, stevige kerels en Belgische belofte

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 12:30di 21-05-2019 om 12:30

Laatste update: dinsdag 21 mei 2019 om 12:39di 21-05-2019 om 12:39

Play-Off 1 is ten einde en dat betekent dat VoetbalPrimeur.be zoals ieder jaar op zoek gaat naar de VP 11, het beste elftal van dit seizoen. Dit zijn de genomineerde rechtsbacks.

Joakim Maehle (Racing Genk)
Zonder twijfel een van de uitblinkers in het Genkse kampioenselftal. Match na match denderde de 22-jarige Deen met zijn ongekende loopvermogen langs de rechterflank, nauwelijks af te stoppen voor de tegenstand. Maehle combineert zijn drang naar voren met een goede eindpass, want in totaal wist hij tien assists af te leveren. Bovendien vond hij zelf viermaal het net. Een productievere rechtsachter is er niet. Maehle zal op basis van zijn indrukwekkende seizoen onderdeel zijn van de verwachte leegloop. Genk weigerde naar verluidt in januari al een bod van 11,5 miljoen euro uit Engeland, dus de Limburgers zullen de hoofdprijs gaan innen.

Clinton Mata (Club Brugge)
Mata lag vorig seizoen in de weegschaal met Maehle en wist zijn concurrent regelmatig op de bank te houden. De uitleenbeurt van Mata kreeg geen gevolg, want de Angolees trok voor 1,5 miljoen euro naar Club Brugge. Achteraf is dat een uitstekende investering geweest. Helaas voor Mata begon hij geblesseerd aan het seizoen, maar eenmaal fit bleek hij een versterking voor de titelverdediger. Ook in de Champions League wist hij zijn goed staande te houden. In Play-Off 1 posteerde Ivan Leko hem verrassend in de driemansdefensie, maar dat bleek een gouden zet. Met zijn kracht en snelheid ontpopte hij zich tot een van de ontdekkingen van de Play-Offs.

Mergim Vojvoda (Royal Excel Moeskroen)
Moeskroen is ook in deze tweede categorie vertegenwoordigd. Met de opmars van Les Hurlus kwamen meerdere spelers in de schijnwerpers te staan. Naast Jean Butez, Selim Amallah, Taiwo Awoniyi en Manuel Benson hoorde ook Vojvoda tot het clubje uitblinkers. Vojvoda speelde een sterk seizoen op de rechtsachter en de 24-jarige Kosovaar kan de komende periode veel telefoontjes verwachten. Naast ex-club Standard zou ook KAA Gent de 15-voudig international op de radar hebben staan.

Aurelio Buta (Royal Antwerp FC)
Net als Mata begon Buta het seizoen vanwege een blessure met een achterstand. Eenmaal fit gooide de Portugees hoge ogen. Hij verdreef Daniel Opare overtuigend naar het tweede plan en kwam vanaf december helemaal op stoom. In twintig optredens liet hij liefst zes assists noteren. Helaas voor Antwerp en Buta liep hij op de laatste speeldag van de reguliere competitie schade aan de meniscus op. Het betekende een operatie en einde seizoen. Zijn afwezigheid heeft zich ook zeker laten merken in Play-Off 1.

Jur Schryvers (Waasland-Beveren)
We sluiten het rijtje af met de beloftevolle Schryvers, die dit seizoen bij Waasland-Beveren zijn grote doorbraak beleefde. De 22-jarige Schryvers wist op alle vlakke stappen te zetten. Zo kwam hij tot 35 optredens, veertien meer dan vorig seizoen. Bovendien kon hij met een goal en drie assists op offensief vlak betere stats voorleggen. Gezien zijn seizoen is het logisch dat Waasland-Beveren zo snel mogelijk de optie in zijn contract wil lichten. Het jeugdproduct van Club Brugge mag bovendien terecht hopen op een selectie voor het EK U21, wat een kers op de taart zou zijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wie was de beste rechtsback?

Joakim Maehle
54%
Clinton Mata
23%
Mergim Vojvoda
2%
Aurelio Buta
21%
Jur Schryvers
1%
(631 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws