SELECTIE: Martinez maakt groep bekend, Kompany en debutant bij de Rode Duivels

SELECTIE: Martinez maakt groep bekend, Kompany en debutant bij de Rode Duivels

21-05-2019 12:22 Laatste update: 12:47
17

Roberto Martinez maakte dinsdag zijn selectie bekend voor de matchen tegen Kazachstan en Schotland. De bondscoach doet nog altijd een beroep op Vincent Kompany. Voor de eerste keer haalde de Spanjaard Hendrik Van Crombrugge bij de groep. 

Martinez liet eerder al verstaan dat hij naar Kompany ging kijken zoals naar andere spelers. Zijn vorm zou bepalend zijn om opgeroepen te worden. Kompany veroverde onlangs in Engeland de treble. Zijn vorm was dus goed en een selectie het logische gevolg.

Debutant Van Crombrugge
Bij de namen van de selectie zit voor de eerste keer die van Van Crombrugge. De doelman van KAS Eupen liet de afgelopen drie seizoenen zien dat hij een goede keeper is. Nu wordt hij beloond door Martinez. Op veel speelkansen moet Van Crombrugge evenwel niet rekenen. Courtois, Mignolet en Sels zijn immers ook van de partij. Koen Casteels is geblesseerd. 

De Jupiler Pro League-delegatie
Landskampioen KRC Genk levert met Leandro Trossard één speler. Brandon Mechele en Hans Vanaken houden de eer van Club Brugge hoog. De andere spelers in de selectie van Martinez spelen in het buitenland.

Op 08/06 spelen de Rode Duivels thuis tegen Kazachstan. Drie dagen later volgt de thuismatch tegen Schotland. Het zijn twee EK-kwalificatieduels. .