Waasland-Beveren pleit onschuldig: Een club die geen dader is, maar slachtoffer

Waasland-Beveren pleit onschuldig: "Een club die geen dader is, maar slachtoffer"

21-05-2019 10:00 Laatste update: 09:57
19

De tuchtprocedure van de KBVB in het omkoopschandaal is volop aan de gang. Maandag was KV Mechelen aan de beurt, dinsdag is het aan Waasland-Beveren en haar bestuursleden om zich te verdedigen. Ook spijtoptant Olivier Myny tekende present.

Advocaat Kristof De Saedeleer nam als eerste het woord. Hij vindt niet dat Waasland-Beveren als club bestraft kan worden. "We spreken over een warme club. Een club die geen dader is, maar slachtoffer. Maar dit is met voorsprong de zwartste dag uit de geschiedenis van de club", citeerde Het Nieuwsblad.

Net als KV Mechelen snapt de club niet dat zij zich moeten komen verantwoorden. "We zijn hier vandaag om onze naam te zuiveren. Opmerkelijk: het lijkt alsof wij hier vandaag onze onschuld moeten aantonen. Dat is de omgekeerde wereld", aldus De Saedeleer.

Waar is Veljkovic?
Ook Waasland-Beveren vindt het bizar dat spilfiguur Dejan Veljkovic niet van de partij is om te spreken over de feiten. "Waar is onze "bouwheer" waarop het hele tuchtdossier steunt?", vraagt men zich af.

De advocaat van Waasland-Beveren hekelt ook de tussenkomst van andere clubs. "Sporting Lokeren, Beerschot-Wilrijk, Tubeke? Veel verdachtmakingen, veel opportunisme door hun vrijwillige tussenkomst hier voor de Geschillencommissie Hoger Beroep."

Degradatie onmogelijk
Als er al een sanctie wordt opgelegd, dan kan het volgens De Saedelaer alvast niet de degradatie zijn. "De bondsvordering moet uiteraard onontvankelijk verklaard worden. Gewoon al door de eigen bondsreglementen te lezen en toe te passen. Men had voor eind juni 2018 reglementair moeten signaleren dat er een degradatie geëist werd."