'KRC Genk duwt door voor Bongonda: zes(!) miljoen plus speler als pasmunt'

'KRC Genk duwt door voor Bongonda: zes(!) miljoen plus speler als pasmunt'

22-05-2019 09:19 Laatste update: 09:24
28

Theo Bongonda is grof gewild. Elke Belgische topclub aast op de buitenspeler, maar naar verluidt ligt KRC Genk in poleposition. De Limburgers zagen echter al drie keer een bod geweigerd, zo laat Het Laatste Nieuws weten.

Naar verluidt lonkt ook het buitenland voor Bongonda en kwam er ook al een bod van zes miljoen euro binnen. KRC Genk kreeg onlangs ook drie keer een nee te horen van Zulte Waregem. Essevee verwacht een recordsom voor hun goudhaantje die dit seizoen goed was voor 14 goals en 9 assists.

"We zijn in gesprek met de vier Belgische topclubs Genk, Brugge, Standard en Anderlecht, maar momenteel is er nog geen beslissing genomen", laat makelaar Fouad Ben Kouider weten. KRC Genk lijkt echter de favoriet om Bongonda binnen te halen.

Update 22/05, 09.15u: Het is Genk duidelijk menens in de strijd om Bongonda, aldus Het Nieuwsblad. De Limburgers deden bij Zulte Waregem een bod van zes(!) miljoen euro, maar dat werd nog niet aanvaard.

Genk is ook bereid om een andere speler in de deal te betrekken. Met zes miljoen euro zou Bongonda de duurste inkomende transfer ooit zijn van Genk. Dat terwijl de flankaanvaller voor Zulte Waregem de duurste vertrekker ooit kan zijn.