Waasland-Beveren-medewerkers in open brief: 'Hypocriet is enige woord dat past'

Waasland-Beveren-medewerkers in open brief: 'Hypocriet is enige woord dat past'

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 20:28ma 20-05-2019 om 20:28

Dinsdag wordt het luik rond Waasland-Beveren behanded in de Geschillencommissie van de Belgische Voetbalbond. De medewerkers uitten maandag hun steun in een open brief. Ze haalden ook fel uit naar andere clubs. 

De medewerkers steken fel van wal. "Operatie Propere Handen is een gemediatiseerd proces waarbij iederen belanghebbende de pers gebruikt. Bespeelt om de publieke opinie te vormen. Elk detal in de zaak dat naar buiten lekt, wordt gelekt met een bepaald doel", klinkt het.

"Hypocrisie is bijna het enige woord dat past bij de rol van sommige clubs. Wist je dat Waasland-Beveren één van de enige clubs was waar er geen inval was omtrent de financiële fraude? Wist je dat financiële fraude enkel bestraft kan worden met degradatie volgens het bondsreglement? Misschien is het uitpluizen van die kwestie wel te gevoelig voor veel invloedrijke clubs."

Het gaat zelfs nog verder. "Misschien zijn wij wel te clean geweest. Als je ziet welke clubs dreigen weg te komen met financiële fraude. We hadden ook te dure spelers en trainers kunnen aantrekken. Misschien hadden we al een titel of beker achter onze naam gehad", staat er nog te lezen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws