Kompany maakte keuze van het hart: Tweede of zesde maakte niets uit

Kompany maakte keuze van het hart: "Tweede of zesde maakte niets uit"

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 19:07ma 20-05-2019 om 19:07

Marc Coucke verbaasde zondag de hele voetbalwereld. De flamboyante voorzitter van RSC Anderlecht slaagde er namelijk in Vincent Kompany te strikken als nieuwe speler-trainer. Een keuze die de 33-jarige verdediger duidelijk met zijn hart maakte.

"Het maakt hem niet uit of we nu tweede of zesde staan. Dat kon je ook in zijn open brief lezen. Dit is gewoon een project waar hij in gelooft. Hij komt thuis en we geven hem een warm welkom", vertelt een trotse Coucke aan Sporza. "Ik denk dat er gemakkelijkere opties waren voor Vincent Kompany. Het is een ongelooflijke eer voor de club dat hij deze uitdaging wil aangaan. We gaan alles doen om hem te helpen slagen."

De Brusselaars hebben een serieuze financiële inspanning moeten doen om de Rode Duivel binnen te halen. "Er is eigenlijk niet veel over geld gebabbeld. Maar het is vanzelfsprekend dat dit niet de goedkoopste optie was voor ons. De praktische zaken rond het sportieve dat mogen anderen uitleggen. Vincent zal er zelf ook wel de nodige duiding bij geven. Er komen zeker nog persmomenten. We hebben heel veel voorbereid want we zijn hier al heel lang mee bezig. Deze plannen moeten we nu een voor een in de praktijk omzetten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws