Gent lanceert persbericht over Sorloth: Foute interpretatie van de afspraken

Gent lanceert persbericht over Sorloth: "Foute interpretatie van de afspraken"

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 17:58ma 20-05-2019 om 17:58

KAA Gent won zondagavond zijn laatste wedstrijd van het seizoen tegen RSC Anderlecht (2-1). Voor Aleksander Sorloth liep zijn uitleenbeurt bij de Buffalo's af op een sisser. Hij moest met een enkelblessure naar de kant, maar vooral de manier waarop hij naar de kleedkamer werd gedragen, viel op.

KAA Gent verklaart op zijn website dat het om een communicatiefout ging. "Toen Sorloth door de enkel ging, reageerde de medische staf alert en behandelde hem op het terrein", staat er te lezen. "Het was duidelijk dat de ongelukkige Noor niet op eigen kracht van het terrein zou kunnen gaan. Iedereen in het stadion keek richting Vlaams Kruis, dat echter niet reageerde omdat de lijnrechter de hulpverleners duidelijk maakte dat het niet nodig was. Sorloth werd door de dokter en assistent weggedragen tot hij achter het doel opnieuw moest gaan zitten, de pijn verbijtend.'

"Het Vlaams Kruis, al 25 jaar partner van KAA Gent, geeft toe dat dit het gevolg was van een interne communicatiefout en een foutieve interpretatie van de gemaakte afspraken waarbij men voor dergelijke interventies de toestemming zou nodig hebben vanuit de commandopost. Het Vlaams Kruis en de hulpverleners betreuren het voorval en verontschuldigen zich bij de speler en de club. Er zijn inmiddels afspraken gemaakt om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws